Skip Navigation
Post | May 2021 | 2 min read

‘De leukste Fairtrade cadeauwinkel van Wageningen’

Written by Davey de Groot

Na ruim vier maanden is de Wereldwinkel, zoals vele andere winkels, weer open. Jenny van der Most is ruim een half jaar geleden begonnen als verkoopmedewerkster. Ze verruilde de vrijwillige zorg voor de Wageningse cadeauwinkel. De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus uit alle windstreken. Ze worden gemaakt met respect voor mens en milieu. Zo stimuleert de Wereldwinkel eerlijke (wereld)handel en duurzame ontwikkeling. Jenny zegt: “In die korte tijd heb ik al een hoop geleerd. De klanten komen speciaal om een verantwoord cadeau te kopen. Ik vind het ontzettend mooi om daaraan bij te dragen.”


Jenny staat samen met een andere vrijwilliger elke woensdagmiddag in de verkoop. Ze helpt klanten bij het uitzoeken van een origineel cadeau. “Het is leuk iemand anders te helpen bij het uitzoeken. Iedereen heeft natuurlijk weer wat anders in zijn hoofd. Dan is het een leuke uitdaging om samen iets te vinden. Er worden twee mensen blij van een aankoop in de Wereldwinkel. Diegene die het cadeau krijgt en degene die het heeft gemaakt. Als iemand Tunesisch aardewerk, gerecyclede leren tassen of vilten oorwarmers uit Nepal koopt, weet ik dat het geld goed terecht komt.” Met dat in haar achterhoofd staat Jenny met een tevreden gevoel in de winkel. Jenny zegt: “Als je het fijn vindt om klanten te helpen, is het al goed. De rest leer je vanzelf als je in de winkel staat. De sfeer is ontspannen. En mocht je iets niet weten: je staat altijd samen in de winkel.”


'We streven ernaar om de leukste cadeauwinkel van Wageningen te zijn'


Zelf steekt Jenny de handen graag uit de mouwen. Met een hoop vaste klanten is er genoeg aanloop. In de lockdown hebben zij hard aan de winkel gewerkt om deze op te knappen. Zo is bijvoorbeeld de kassa verplaatst, waardoor er meer ruimte is. Ook is de vloer opgeknapt. Zodat de winkel er weer als nieuw uitziet.


Nieuwe vrijwilligers zijn heel welkom. Iedereen kan het werk doen. Verkoop je graag originele cadeaus met fijne collega’s, neem dan contact op met de Wereldwinkel of het Vrijwilligers Centrum. Het is immers ‘de (h)eerlijkste cadeauwinkel van Wageningen’, aldus Jenny.


Ga hier naar de vacature: https://www.vcwageningen.nl/o/Wereldwinkel-De-Uitbuyt-Wageningen/vacatures/Medewerker-Wereldwinkel/37807

Share Post