Skip Navigation
Post | May 2021 | 2 min read

'De toko moet blijven draaien'

Written by Davey de Groot

Jan Bakker is sinds 2013 voorzitter bij Stichting Viervlakvlinder. Deze stichting regelt het beheer van Sporthal De Vlinder. Hij is al een tijdje met pensioen. Maar stil zitten is niets voor hem. Bakker: “Het besturen zit in mijn bloed. Ook in mijn genen volgens mij. Het contact met de mensen blijft mij boeien. Dat blijft kriebelen. Wat mij scherp houdt zijn de relaties met o.a. de leden van B & W en ambtenaren van de gemeente Wageningen, het Pantarijn, de sportverenigingen en bedrijven. Soms moet je ook wel eens optreden, of de mouwen opstropen. Ik doe het met plezier, maar na negen jaar is het mooi geweest.” Het bestuur is dan op zoek naar een nieuwe voorzitter.


Overdag geven verschillende scholen hun gymlessen in de sporthal. ’s Avonds trainen de vier hoofdgebruikers in De Vlinder. Dit zijn de turnvereniging Impuls, badmintonvereniging De Kantjils, en de twee volleybalverenigingen Scylla en Invicta. Bakker noemt deze ‘de vier bloedgroepen’. De stichting heeft als doel de sportbeoefening te stimuleren, gebruikers van de sporthal te ondersteunen en regelt de huurovereenkomsten. Daarnaast zijn er ook nog de zogenaamde “vlinderuren”. Hiermee kunnen de sportverenigingen ook wat verdienen. Dit doen zij door toezicht houden, schoonmaken en bardiensten draaien.


"Het is goed als er weer nieuw bloed gaat stromen in de stichting."


“Momenteel zijn we nog met drie bestuursleden. Sinds twee jaar zitten we zonder opvolger. En de toko moet blijven draaien. Daarom ben ik nog iets langer aangebleven. De sfeer binnen het bestuur is goed. Het boeit en het bruist. Elke keer is het weer anders. Je hebt veel contacten met iedereen rondom de sporthal. En die contacten zijn ook erg goed”, zegt Bakker met een lach. Bakker is er zo’n vijf uur per week mee bezig. De stichting zoekt iemand die gestructureerd werk, goed kan samenwerken en oplossingsgericht is.


“Het sociale aspect van beweging is heel belangrijk. Voor jezelf en voor de samenleving. Hopelijk komen er dan ook weer betere tijden aan voor de sporters. Daarnaast is het goed als er weer nieuw bloed gaat stromen in de stichting. Ik kan eerst nog een nieuwe voorzitter inwerken. Als iemand gelijk wil beginnen, mag dat natuurlijk ook”, besluit Bakker.


Ga hier naar de vacature https://www.vcwageningen.nl/o/Stichting-ViervlakVlinder/vacatures/Voorzitter/38090

Share Post