Skip Navigation
Post | May 2022 | 2 min read

'Kom erbij zitten en praat mee'

Written by Davey de Groot

 Wageningen – In 2013 begon Mark Reijerman in Wageningen als student, en zette zich al snel in bij het lokale vrijwilligersleven. Hij zette de sportvereniging Wageningen Beasts en gemeenteraadspartij Connect Wageningen op. Maar dat heeft hij niet alleen gedaan. Mark: “Ondertussen heb ik in Wageningen een groot sociaal netwerk. Mensen staan voor mij op nummer een. Als er iets is, sta ik voor ze klaar. En omgekeerd. Je kunt uiteindelijk vrij weinig alleen. Als je iets wil bereiken, moet je dat samen met anderen doen.”


Als vrijwilliger bij Connect Wageningen, met zo’n dertig leden, zet Mark zich onder andere in om de kloof te dichten tussen jongeren en studenten van Wageningen. Samen met jongerenvereniging Unitas wil Connect een avond organiseren waar jongeren en studenten met elkaar in gesprek gaan. Mark: “Tussen deze twee groepen, was voorheen al een scheiding. Door corona en de lockdowns is dat alleen maar toegenomen. We hopen met die avonden een hoop ideeën te krijgen waar we mee aan de slag gaan.”


Mark is begonnen als lijsttrekker voor Connect, maar houdt zich ondertussen meer op de achtergrond bezig. Maar niet voor niets is hij na acht jaar nog steeds volop actief bij Connect. Elke week is er een vergadering en regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals een wandeling voor stamceldonatie. Mark: “Bij Connect is het heel leuk. We zijn laagdrempelig. Iedereen mag meepraten en meedoen. Als er iemand naar ons komt met een probleem, gaan we samen aan tafel zitten. En dan zoeken naar oplossingen. Via ons eigen netwerk, als persoon of de politiek.”


Wageningen kent een groot aantal vrijwilligers. Daar worden een hoop mensen mee geholpen. En ook voor de vrijwilligers biedt dat kansen. Mark: “Bij vrijwilligerswerk is het misschien niet zo duidelijk, maar dit is soms eveneens een sociaal vangnet voor de vrijwilliger zelf. Het is belangrijk dat we beseffen dat we draaien op vrijwilligers in Wageningen. En dat daar ook veel jongeren en studenten aan bijdragen. Ik vind het heel fijn dat er zoveel vrijwilligers zijn.”

Share Post