Skip Navigation
Post | November 2021 | 2 min read

Samen tegen kinderuitbuiting

Written by Davey de Groot

Arianne en Regien werken als vrijwilliger bij Terre des Hommes aan het Salverdaplein. Na een verhuizing twee jaar geleden draait de winkel inmiddels weer op volle toeren.


Regien is er sinds het begin bij en Arianne sinds vier jaar. Arianne is naast haar werk in de winkel ook secretaris in het bestuur van de winkel. Regien: “Het zijn de kinderen die we steunen, waar we met veel plezier voor werken. Zelf heb ik een goed leven en heb ik twee mooie kinderen opgevoed. Inmiddels ben ik met pensioen. En heb dus ook de tijd en energie. Dit kan ik allemaal kwijt in de winkel. Ik ontmoet in de winkel ontzettend veel leuke mensen en collega’s”, zegt Regien.


Bij Terre des Hommes Wageningen werken ze met ruim 60 vrijwilligers. Een team van verkopers werkt eens in de twee weken een dagdeel samen in de winkel. Daarnaast zijn er vrijwilligers die op de achtergrond werken. Zij doen van klusjes in de winkel en het prijzen van de binnen gekomen artikelen. Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit en werkt samen met lokale bevolking aan projecten in Azië, Afrika, Europa en het Midden-Oosten.


Arianne: “Voor corona kwamen de vrijwilligers constant over de vloer. Een hoop gezelligheid gaf dat. Maar dat is veranderd. Inmiddels hebben we daar een goede weg in gevonden. Het is allemaal wat meer gestructureerd, maar het werkt zo ook. Het team is ontzettend gezellig en dat geeft veel energie.”


Er zijn genoeg leuke uitdagingen als vrijwilliger. Regien: “De inbreng valt soms moeilijk te regisseren. Klanten mogen als we open zijn spullen doneren. De hele dag door. Ons magazijn is tamelijk klein. Het is dus nodig dat we dat redelijk snel wegwerken. Maar eigenlijk komen we er altijd wel uit. Arianne vult aan: “Er zijn veel vrijwilligers die dagelijks bezig zijn met het sorteren, controleren en prijzen van alle inbreng zoals: kleding, schoenen en tassen, sieraden, speelgoed, boeken, kantoorartikelen, cd's en dvd's, huishoudelijke artikelen en brique en braque. Ik vind het fijn om op deze manier kinderen in nood te kunnen helpen.”

Share Post

Powered by Deed‌mob Tools ·
Translate content to English