Skip Navigation
Post | October 2021 | 2 min read

Stel uw vraag! Blijf er niet meer zitten en kom naar ons toe

Written by Evelien Bos-Bleijenberg
Jacomine baliemedewerker van Vrijwilligers Centrum Wageningen met een collega aan het werk.

U kent het Vrijwilligers Centrum Wageningen vast wel. Centraal in de stad, op de eerste verdieping in de bblthk. Voor als u vrijwilligerswerk zoekt. Maar u kunt er óók terecht voor hulp van een vrijwilliger. Bijvoorbeeld: uw lamp van het plafond dreigt te vallen. Deze lamp kunt u zelf niet ophangen en niemand in uw omgeving kan u helpen. U belt met het Vrijwilligers Centrum. Zij luisteren naar uw vraag en zoeken hulp bij één van de vele vrijwilligersorganisaties in Wageningen.


Die vraag van de lamp is zo maar één vraag van de vele vragen die Jacomine, baliemedewerker van het Vrijwilligers Centrum, op een dag krijgt. Jacomine: “Ik bied altijd eerst een luisterend oor. Ik blijf dan doorvragen tot ik weet wat er nodig is. Soms zit er een vraag achter de vraag. Maar behalve luisteren, zoeken we vooral voor de inwoner naar een oplossing.” Geen vraag is te gek, zolang de vraag door een vrijwilliger opgelost kan worden. Alle inwoners van Wageningen die zelfstandig wonen zijn welkom met hun vragen.


Jacomine is één van de zes baliemedewerkers die tijdens openingstijden de vragen aannemen. Zij overlegt regelmatig met een collega welke vrijwilligersorganisatie hulp kan bieden. Jacomine: “Soms is er meer nodig dan een vrijwilliger kan behappen. Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden. Dan verwijzen we door naar het Startpunt, of een andere professionele instantie.”


De vragen komen uit allerlei hoeken. De inwoner klopt zelf aan. Soms is het familielid of een beroepskracht die namens de inwoner om hulp vraagt. Jacomine: “Het zijn vragen voor een maatje, een vrijwilliger die koffie drinkt of gaat wandelen en een praatje maakt. Of hulp om weer overzicht te krijgen over de administratie. Of voor hulp bij een klusje in huis of tuin of een probleem met de Ipad. Ook mantelzorgers kunnen voor hulp bij ons terecht. Tegen de inwoners die hulp van een vrijwilliger wensen, zou ik willen zeggen: kom langs, bel of mail ons. We staan voor u klaar!”


Vrijwilligers Centrum Wageningen (op de 1ste verdieping in de bblthk), Stationsstraat 2, 0317-413088 of [email protected]. Open op maandag t/m donderdag van 9.30 tot 11.30 uur, en dinsdag t/m donderdag van 14.00-16.00 uur. 

Share Post