Skip Navigation
Skip Sidebar
Stichting Rijnoevervaarten

Stichting Rijnoevervaarten

Non-profit or charity

About

De Stichting Rijnoevervaarten exploiteert sinds 2017 het Safarischip De Blauwe Bever. Wij zorgen, door aantrekkelijke vaartochten, voor het behoud van de natuurbeleving op de Nederrijn en de Lek en in ...

Nature & sustainabilitySport & recreationEducation
Partnerships for the goalsSustainable cities and communitiesLife below water
Share
Schipper op De Blauwe Bever

Schipper op De Blauwe Bever

Organisation role · 8 hrs/Week
Rijnhaven, 6702 DT Wageningen, Netherlands
DrivingEvents & festivalOutdoors
Nature & sustainabilitySport & recreationEducation
Partnerships for the goals
Share Activity
Stichting Rijnoevervaarten
#78557
Scan me or visit en.vcwageningen.nl/o/Stichting-Rijnoevervaarten/activities/Schipper-op-De-Blauwe-Bever/78557 to join

Contact person

Noud van RooijAsk Noud a question or contact the organiser directly at [email protected] or 0653541111.

Summary

De schipper geeft leiding aan de bemanning en is verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen aan boord.

Detailed description

Afhankelijk van het aantal vaarten en je eigen beschikbaarheid vaar je tijdens het seizoen van april tot en met oktober enkele keren per maand.

De schipper is vrijwilliger op de Blauwe Bever maar moet óók aan een aantal (wettelijke) eisen voldoen om te mogen varen met ons mooie schip.


Je moet in het bezit zijn van een Groot Vaarbewijs Binnenvaart of een geldig Rijn-patent. Behalve dat de schipper ook periodiek medisch gekeurd moet worden, moet hij/zij in het bezit zijn van een verklaring Eerste Hulp Verlener (EHV) en een Deskundige Passagiersvaart Verklaring (DPV). De opleidingen daarvoor komen voor rekening van de Stichting Rijnoevervaarten.

Uiteraard is er een inwerkperiode afhankelijk van kennis en ervaring om het schip te leren kennen. In april en mei vaart De Blauwe Bever voornamelijk één keer in het weekend en daarna meerdere dagen per week, met uitzondering van de maandagen. In het hoog seizoen, (juli en augustus) varen we bijna dagelijks.

What we will provide to volunteers

💸 Reimbursement of costs

Getting there

Haven van Wageningen
Share Activity
Wageningen Activities > Stichting Rijnoevervaarten > Schipper op De Blauwe Bever

About Stichting Rijnoevervaarten

De Stichting Rijnoevervaarten exploiteert sinds 2017 het Safarischip De Blauwe Bever. Wij zorgen, door aantrekkelijke vaartochten, voor het behoud van de natuurbeleving op de Nederrijn en de Lek en in aangrenzende natuurgebieden en cultuur-historische monumenten. Wij hebben als doel het organiseren van belevenisvaarten en excursies in de delta van de Nederrijn en Lek tussen Arnhem en Culemborg, aan de voet van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, de Grebbeberg, de Wageningse berg en langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Sinds de oprichting van de Stichting Rijnoevervaarten wordt de organisatie rond De Blauwe Bever gerund door vele vrijwilligers. Tijdens het vaarseizoen zetten zij zich met hart en ziel in om de passagiers optimaal te laten genieten van ons vaarprogramma. In de wintermaanden verrichten zij zo nodig hand en spandiensten bij het technisch onderhoud.
Translate content to English